Skapa kund

Skapa kund


För spara/skapa en ny kund behöver man ange nummer och namn. 

Telefonnumret och e-post som angivs på kunden är det som används som kontaktinformation när en bokning görs (om det inte finns en resenär vald med telefon och e-post registrerat). 

Bokningsinformation som registreras på kunden är den som laddas in i bokningen när man väljer en kund. Kundinfo visas också i bokningen men kan endast ändras här på kundbilden. 

Förvalen som registreras på kund är den information som kommer användas när systemet dispatchar ut passande bil för just denna kund. Dessa laddas så fort man valt en kund i bokningen.

Ett alternativ som inte syns i bilden ovan är färg (se bild nedan). Men den ligger till höger om Lösenord idag och används i de fall man vill färgmarkera en kund. Denna färg kommer sedan synas i bokningslakanet under resenärstabellen.


Skapa kostnadsställe för kund

Efter att man skapat en ny kund kan man i tabellen klicka upp samma kund. Det är nu möjligt att skapa kostnadsställe. Detta görs genom att klicka på plus-knappen uppe till höger (se bild ovan). Listan visar de nuvarande kostnadsställen som finns registrerade på kunden. Vill man ta bort ett kostnadsställe helt klickar man på papperskorgen till höger för den raden. För att redigera ett kostnadsställe klickar man på den blåa 'redigeringsknappen' till höger för det kostnadsställe du vill ändra på:

Fälten kan nu redigeras för den raden. Klicka på den gröna knappen till höger för att spara eller det röda krysset för att avbryta. 

När man klickar på plus-knappen för att skapa ett nytt kostnadsställe visas rutan:


Koppla resenär till kund

I tabellen listas samtliga resenärer som är kopplade till kunden. För att koppla en ny resenär till kunden klickar man på plus-knappen uppe till höger. Då öppnas en ny ruta:

Som texten i de första två fälten beskriver lämnas de tomma om man vill att kopplingen mellan resenär och kund ska gälla tills vidare. I annat fall anger man från- och till-datum. 

Skriv in resenärens namn och välj det kostnadsställe som gäller för denna resenär. 

Resenären är det enda tvingade fält som behöver fyllas i för att spara.